Ontdek onze werkwijze

1. Aanmelding

Je hebt beslist om hulp te zoeken en samen bekijken we alle goede redenen om dat te doen. 

Heb je concrete klachten die je wilt aanpakken en veranderen? Voel je je niet helemaal gelukkig zonder precies te weten wat er scheelt? Heeft iemand uit jouw omgeving je gestuurd?

Je kan rechtstreeks contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek.


2. Intake

Hoe dan ook: je hebt beslist om hierover te komen spreken. Want therapie is spreken over wat jou bezighoudt, hoe jij het ziet en waar jij naartoe wilt.

Kan je het moeilijk verwoorden? Dan begeleid ik jou om de juiste taal te vinden.

De intake is voor mij een grondige kennismaking met wie je bent en waar je naartoe wilt. Bij jonge kinderen betrek ik graag het hele gezin om mij de weg te wijzen.  We “over-vliegen” de huidige situatie om te wensen en dromen te uiten. Soms kan een contact met een andere hulpverlener die je volgt een meerwaarde betekenen om het werk niet “over te doen”, om gerichter te zoeken of  samen te werken.

3. Behandelplan

We maken samen een behandelplan op die aangeeft  wat de klachten zijn, waar we naartoe willen  en hoe we dit zullen aanpakken. Deze houdt een aantal doelstellingen in. Ik help jou vooral door een aantal methodes aan te reiken om jouw doelstellingen te bereiken. Zo word ik jouw supporter, jouw coach maar ook diegene die jou bij de les houdt.

4. Behandeltraject

We plannen gesprekken om het behandelplan uit te voeren: deze kunnen bestaan uit individuele ontmoetingen als gezinsgesprekken of oudergesprekken.
De individuele sessies zijn bedoeld om jou iets aan te leren waarmee je verder in jouw dagelijkse leven kan oefenen. Individuele sessies met jonge kinderen hebben als functie om via het spelobservatie een aantal emoties te oefenen of beter te beheersen.
De gezinsgesprekken ondersteunen de wederzijdse hulp en de krachten binnen het gezin. Ouders en kinderen worden verbonden in een gemeenschappelijk doel.

Het  behandelplan geeft ook indicaties over de frequentie van de sessies. Verandering vergt tijd en inspanningen! Dit betekent dat we elkaar frequent of meerdere keren zullen zien. Eén enkel adviesgesprek zal niet voldoende zijn om verbeteringen te verankeren in jouw leven. We laten elkaar los wanneer jij aangeeft dat het kan en we het behandelplan overlopen. Mogelijks is het nodig om elkaar na een tijd terug te zien om te evalueren of bij te sturen.

5. Zorgoverleg

Soms zijn meerdere hulpverleners actief in de zorg rond een persoon.  Het is dan ook aangewezen om te overleggen om alle hulpverlening op elkaar af te stemmen en een antwoord te bieden op de vraag: wie doet wat?  Dit kan enkel plaatsvinden met jouw toestemming.

Akkoord beide ouders voor therapie van jonge kinderen

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?